Mijloace Moderne de Terapie a Durerii

Ce este Terapia durerii?

Este intrebarea cea mai frecventa pe care o aud nu doar de la pacienti, dar in mod uzual si de la medicii colaboratori.

O intrebare normala in conditiile in care durerea este inteleasa frecvent, nu ca o boala ci ca un simptom al unei boli de fond. Prevalenta pacientilor cu suferinta cronica dureroasa este de 20% in Europa, de 26% in USA – fata de 6% bolile coronariene 30% din pacientii cu varste intre 45-65 de ani acuza durere cronica cu durata mai mare de un an!

Pana nu demult pacientii stiau ca durerea e parte din viata si ca trebuie sa traiesti cu ea. Dar ce faci cand orice cauza organica de boala este tratata, vindecata, si totusi ramai invalidat cu un grad de suferinta profund, zi si noapte, luni si ani de zile, fara sa ai nici o speranta?

Ba, chiar mai rau, zilele devin tot mai „intunecate” pentru ca pe masura ce trece timpul, acest „simptom” devine tot mai sever! Si totusi aceasta specialitate a avut nevoie de secole sa apara … doar pentru ca … durerea trebuia sa fie parte din viata?!

Terapia Durerii a aparut in urma cu aproximativ 20 ani tocmai pentru ca nu mai acceptam sa traim in suferinta, si este o specialitate intr-o dinamica fara precedent.

Ne ocupam de tratamentul bolilor care au ca simptom pregnant durerea cronica sau subacuta, si care au ca rezultat o afectare severa a calitatii vietii. Si cand boala de fond este adresata si orice factor reversibil este tratat, cand patologia s-a vindecat dar durerea persista, atunci un specialist in Terapia Durerii poate readuce speranta.

Terapia Durerii este rezultatul unei munci in echipa, in mod frecvent cu medici de familie, neurologi, neurochirurgi, ortopezi, psihologi, si nu in ultimul rand medici de recuperare medicala si kinetofizioterapeuti.

Terapia durerii este o specialitate complementara intr-o echipa medicala complexa, si care trebuie sa trateze pacientul cu compasiune si cu intelegere a intregului istoric patologic. Abordarea sistematica a cauzelor posibile si eliminarea lor prin procedee diagnostice poate duce la aflarea cauzei de multe ori nebanuite, si un tratament absolut de succes pentru pacient.


ISO9001CERT

Centrul de ingrijiri paliative "Dr. Micu" are documentat, implementat si mentine un

SISTEM DE MANAGEMENT AL CALITATII SR EN ISO 9001:2008 / ISO 9001:2008 in urmatoarele

domenii de activitate: Servicii de asistenta spitaliceasca. Certificat de Acreditate nr.: 8750 C

ISO9001CERT

ANPC | MINISTERUL SANATATII | CNAS | DSP IASI | CNAS IASI | GDPR
Sari la conținut